Γούντι Άλεν

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Γούντι Άλεν, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”

~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

“Στο τέλος, μόνο ένας Άλεν θα μείνει ζωντανός.”

- Έντι Βαν Άλεν για τον Γούντι Άλεν

“Αν ο Γούντι Άλεν ζούσε στην εποχή μου, εγώ θα έσκιζα τα πτυχία μου”

- Φρόυντ για τον Γούντι Άλεν

Ο Γούντι Άλεν είναι διάσημος άνθρωπος του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1835, και θα πεθάνει όποτε το αποφασίσει ο Chuck Norris (όπως όλοι μας βέβαια).

Τα περίφημα κλειδιά (του Γούντι) Άλεν που φυλάσσονται στο μουσείο του Λούβρου.

Δουλειά και προσφορά στον κινηματογράφο[επεξεργασία]

Όπως προειπώθηκε, ο Γούντι Άλεν εργάζεται στον τομέα του κινηματογράφου. Πιο συγκεκρμένα, τις περισσότερες φορές δουλεύει στο κυλικείο, αλλά, όπως έχει δηλώσει, δεν τον χαλάει να δουλεύει και στο ταμείο. Η μεγαλύτερη, πάντως, αξίωση, είναι όταν πήρε πρωαγωγή για το ρόλο του ταξιθέτη, αλλά τα θαλάσσωσε, και έτσι γύρισε στην παλιά του δουλειά, πίσω από τον πάγκο ή το τζάμι (Οι άνθρωποι του κινηματογράφου, βλέπετε, τον συμπαθούσαν πολύ για να τον απολύσουν).

Απόκτηση φήμης και παγκόσμια απαξίωση[επεξεργασία]

Κουστούμι από την ταινία "Η εκδίκηση της μεταλλαγμένης πράσινης μελιτζάνας από τον Άρη"

Παρόλο που δουλεύει σε τέτοια δουλειά, κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστός με τις εφευρέσεις του στα σάντουιτς. Κάνοντας καταπληκτική δουλειά, κατάφερε να φέρει πάρα πολύ κόσμο στον κινηματογράφο που εργαζόταν. Πολλοί μάλιστα, πήγαιναν στον κινηματογράφο μόνο για να δοκιμάσουν τα σάντουίτς του. Τα σάντουίτς του, γνώρισαν τόση καταξίωση, που μερικά ονομάστηκαν κιόλας, όπως:

  1. Μέντα και Μερέντα
  2. Τα πάντα γύρω απ'τη μουστάρδα
  3. Butter over the bread
  4. Take this sandwich and run
  5. Sweet and Low in Calories
    Ο Γούντι έκανε το ρομπότ για να χρηματοδοτήσει τις ταινίες του.

Προσωπική ζωή και σχέσεις[επεξεργασία]

Η αλήθεια είναι (τρόπος του λέγειν) πως και ο ίδιος έχει χάσει το μέτρημα με το πόσες γκόμενες έχει ή είχε. Οι γνωστές είναι 6-7. Πολλές γυναίκες ηθοποιοί πήγαιναν στον κινηματογράφο όπου δούλευε ο Γούντι, για την πρεμιέρα των ταινιών τους, αλλά φαίνεται πως οι ταινίες ήταν τόσο βαρετές, που προτιμούσαν να περάσουν τον χρόνο τους στο κυλικείο του κινηματογράφου, όπου γνώριζαν τον Γούντι. Όπως λέει και ο ίδιος, μια φορά, είχε σχηματιστεί ουρά όχι για τα σάντουίτς του, αλλά για το τηλέφωνό του. Ανάμεσα σε αυτές που είχαν σχηματίσει την ουρά ήταν και: η Harlene Rosen, η Louise Lasser, η Diane Keaton, ο Sakis Rouvas, η Mia Farrow και άλλες πολλές.

Ατάκες και ρήσεις[επεξεργασία]

Ο Γούντι τραβάει μια σκηνή με την πρωτότυπη κάμερα στόματος.

Η δουλειά του στο κυλικείο, παρ'όλα τα καλά που είχε, ήταν και βαρετή ώρες ώρες. Έτσι, ο Γούντι, όταν δεν είχε τίποτα να κάνει, έβγαζε ρήσεις. Οι ρήσεις του αφορούσαν διάφορα πράγματα, όπως την ζωή, τον Θεό, τον εαυτό του, το σεξ, τον Θεό, τις γυναίκες, την μεταθάνατον ζωή, τον Θεό, την αγάπη, το θάνατο, τις σχέσεις και τον Θεό. Λέγεται, μάλιστα, πως τελευταία, έχει καρφώσει μια πινακίδα πάνω στο μηχάνημα με τα ποπ κορν με την εξής ρήση:

Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά όσο περιμένεις για απαντήσεις, δοκίμασε κανένα απ'τα καινούργια μου σάντουιτς

O Έντι Βαν Άλεν ρίχνει στριφογυριστή κλοτσιά για να σκοτώσει τον Γούντι Άλεν στο "Only one Alen will survive".

Χόμπι[επεξεργασία]

Ο Γούντι Άλεν, έχει ένα χόμπι, το κλαρίνο. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό έκανε οντισιόν για να γίνει μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Star channel. Αν και τα κατάφερε να γίνει δεκτός, τελικά αποσύρθηκε λόγω απόστασης και γιατί αγαπούσε πιο πολύ τη δουλειά του στο κινηματογράφο.