Γκόλουμ

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

O Sméagol (Σμή(ι)γκολ) ή αλλιώς γνωστός (a.k.a) με τα ονόματα Γκόλουμ (Gollum), το παιδί του κώλου μ', ή απλώς Αγάπη μου είναι ένα από τα αρχαιότερα πλάσματα που γεννήθηκαν, έζησαν, μεγαλούργησαν και "πέθαναν" στη Μεση-Γη (Middle Earth). Υπήρξε εκτός από απλό χόμπιτ, ράφτρα, ψαράς, δολοφόνος, δαχτυλοκουβαλητής, σφαγιαστής, ρουφιάνος του κερατά καρφώνοντας τον Μπάγκινς στον Σάουρον, δήθεν οδηγός του Φρόντο στο ταξίδι του για την Μόρντορ και πλανητάρχης.

Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Γκόλουμ.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  


Η γέννεση και το θέριεμα του Σμήγκολ[επεξεργασία]

Ο Σμήγκολ την ώρα που κάνει την ανάγκη του

Ο Σμήγκολ ήταν (αρχικά) χόμπιτ και γεννήθηκε το 761 της Πρώτης Εποχής πριν τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, σύμφωνα πάντα με το μέτρημα του Σάιρ, στο Φόρνοστ (λίγο πιο κάτω από τους βόρειους λόφους και δυτικά της λίμνης Έβεντιμ). Για να μπορεί όμως και ο απλός αναγνώστης να καταλάβει, αυτό σημαίνει ότι γεννήθηκε περίπου το 3842 π.Χ. σύμφωνα με το δίκο μας ημερολογιακό σύστημα και είναι 5 χρόνια μικρότερος από τον δίδυμο αδερφό του Τσμήγκολ. Γόνος φτωχής οικογενείας (ο μπάμπακας του μάζευε και έραβε τα δίχτυα των πλούσιων Μπάγκινς, ενώ η μαμάκα του ήταν παραδουλέυτρα και καθάριζε σκάλες, στάβλους, κάρα, τουαλέτες, τζάμια, τσιμούχες κ.α.) αναγκάστηκε από μικρός να νιώσει στο πετσί του το τι σημαίνει φτώχεια.

Από μικρός αναγκάστηκε να δουλεύει για να τα βγάλουν αυτός και η οικογένεια του πέρα. Αλλάζοντας πολλές δουλειές τελικά κατάφερε και έγινε μόνιμος (έβαλε κλύσμα) σε βιοτεχνία παραγωγής υφαντών με αργαλειούς. Από εκεί του έμεινε και το παρατσούκλι Γκόλουμ (Goloom) το οποίο είναι σύνθετη λέξη από το αγγλικό ρήμα go (πηγαίνω) και αγγλικό ουσιαστικό loom (που σημαίνει αργαλειός). Τουτέστιν Γκόλουμ σημαίνει αυτός που πηγαίνει και υφαίνει σε αργαλειούς. Αμ τί νομίζατε;; Με το πέρασμα όμως των χρόνων ξεχάστηκε όχι μόνο η σωστή ετυμολογιά του ονόματος, αλλά και η ορθογραφία του με αποτέλεσμα όλα τα βιβλία και τα σάιτς του ίντερνετς να το γράφουν (λανθασμένα) Gollum. (Τσ, τσ, τσ!!! Πάλι καλά που υπάρχει και η Φρικιπαίδεια να σας ανοίξει τα μάτια και να αποκαλύψει επιτέλους την αλήθεια).

Η εύρεση του δαχτυλιδιού και το πέρασμα του στον Σμήγκολ[επεξεργασία]

Το Ένα Δαχτυλίδι της Δύναμης

Παρά την σκληρή εργασία του Σμήγκολ η οικογένεια του συνέχιζε να διάγει βίον στα όρια της φτώχειας. Και για πρώτη φορά ο αθώος Σμήγκολ έβαλε έναν στόχο στη ζωή του. Να γίνει πλούσιος. Κατάλαβε ότι αν περιμένεις να πας μπροστά σ' αυτήν την κοινωνία με το σπαθί σου, καλά κρασά. Έτσι πήγε και έκλεψε το σπαθί του φίλου του Ντίγκολ που μαζί συνήθιζαν να πήγαινουν για βαρκάδα και για κάνα ψαρεματάκι (Φήμες που θέλουν το Σμήγκολ να διατηρεί και σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντίγκολ είναι απλά κακεντρέχιες). Ο Ντίγκολ όμως το κατάλαβε και ζήτησε στην αρχή με τόνο ήρεμο και ευγενικό πίσω το σπαθί. Ο Σμήγκολ αρνήθηκε πεισματικά και τελικά τον έσφαξε και τον πέταξε στο ποτάμι. Το κύμα που σηκώθηκε (Ντίγκολ αν και χόμπιτ ήταν τόφαλος) είχε σαν απότελεσμα να ξεθάψει και να βγάλει έξω στην όχθη του ποταμού το Ένα και μοναδικό Δαχτυλίδι της Δύναμης, που για αίωνες ολόκληρους είχε χαθεί.

Ο Σμήγκολ χάρηκε όταν είδε το δαχτυλίδι, το πήρε και νόμιζε πως το ποτάμι τον αντάμειψε για την πράξη του. Ο Σμήγκολ, νομίζοντας ότι το ποτάμι θα του δώσει και άλλα δαχτυλίδια (τόσο του 'κοβε), έγινε κατά συρροή δολοφόνος καθαρίζοντας χόμπιτ, Βριλ, Ορκ, Γκομπλιν και άλλα ποταπά πλάσματα τις Μέσης-Γης. Έγινε ο φόβος και ο τρόμος σε όλοκληρο το Σάιρ και την ανατολικοβορειοδυτικονοτιανατολική Μοίρα.

Αν θέλετε να συνεχίσετε να πιστεύετε στα παραποιημένα και λογοκριμένα γεγονότα όπως αυτά παρουσιάζονται στην αισχρή τριλογία του δήθεν σκηνοθέτη Τζάκσον, παρακαλώ σταματήστε να διαβάζετε το άρθρο αυτό και συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Διαφορετικά συνεχίστε το διάβασμα.

Η συμφωνία του Σάροουν με τον Σμήγκολ και το θύμα ο Μπίλμπο[επεξεργασία]

Το δήθεν Ένα Δαχτυλίδι της Δύναμης που βρήκε ο Σάουρον στα γαριδάκια και με το οποίο ο Σμήγκολ ξεγέλασε τους λαούς της Μέσης-Γης

Τόσο ισχυρός λοιπόν ήταν ο Σμήγκολ, μέχρι και που ο ιδιος ο Σάουρον έκλασε πουρέ. Έτσι αποφάσισε λοιπόν να πάει να τον βρεί. Αφού ταξίδεψε για 2 όλοκληρα λεπτά, βρήκε τον Σμήγκολ να αράζει στους πρόποδες των βουνών κοντά στο Ρούνταουρ και να πίνει πιπόχορτο (και καλά). Αργότερα τα βουνά αυτά ονομάστηκαν Ομιχλιασμένα (ακόμα να φύγουν τα ντουμάνια). Στην αρχή ο Σμήγκολ νόμιζε πως ο Σάουρον αυτό που ήθελε ήταν να του πάρει το δαχτυλίδι. Κάτι το οποίο φυσικά δεν αληθεύει. Αφού ο Σάουρον μπόρεσε και έφτιαξε το Ένα Δαχτυλίδι, εσείς τί λέτε;; Να μην μπορεί να φτιάξει και το Δύο Δαχτυλίδι ή το Τρία Δαχτυλίδι; Σιγά. Αντίθετα του έκανε μια πρόταση. Να φύγει από την Μέση-Γη και να του δώσει ένα νέο βασίλειο από όπου θα μπορεί να συνεχίσει να σφαγιάζει και να αφήσει τον ίδιο μόνο του να κυριαρχεί στην Μέση-Γη. Με έναν όρο όμως. Να δώσει ένα δαχτυλίδι στους ελεύθερους λαούς της Μέσης-Γης, λέγοντάς τους ότι είναι το Ένα, το Δαχτυλίδι της Δύναμης και να σπείρει την διχόνοια με τον τρόπο αυτό στους ανθρώπους και τα ξένερωτα δήθεν-σοφά ξωτικά. Ο Σμήγκολ δέχτηκε και ο Σάουρον του έδωσε ένα δαχτυλιδάκι της πλάκας που το βρήκε στα γαριδάκια για να κοροϊδέψει με αυτό τους ανθρώπους.

Τόσο μεγάλη ήταν η αγωνία του Σμήγκολ να πάει στο καινούριο του βασίλειο που τελικά αναθέτει στον κατά 5 χρόνια μεγαλύτερο δίδυμο αδερφό του Τσμήγκολ να πάει να δώσει το (και καλά ένα δαχτυλίδι) στους ανθρώπους. Ο Τσμήγκολ αν και μεγαλύτερος ήταν και χαζός και τελικά χάνει το δαχτυλίδι στο μπαρμπούτι παίζοντας με άλλα κοπρόσκυλα και ρεμάλια (ανάμεσά τους και ο Μπίλμπο) στη πόλη Μπρί στο "Τσαχπίνικο Τραγί". Και έτσι καταλήγει το (δήθεν) ένα δαχτυλίδι στον Μπίλμπο Μπάγκινς. Χαμένε Μπάγκινς!! Ντουγάνι! Ένα δαχτυλιδάκι της πλάκας κέρδισες που σε κάνει αόρατο όταν το φοράς και σου δίνει και μερικά ψιλοχρονάκια παραπάνω στην μίζερη ζωούλα σου. Ντιπ χαϊβάνι. Από κει και πέρα γνωρίζεται την ιστορία του (δήθεν) ενός δαχτυλιδιού από τα (λογοκριμένα) βιβλία του Τόλκιν και τις (παραπλανητικές) ταινίες του Τζάκσον.

Το νέο βασίλειο του Σμήγκολ και τι κάνει μέχρι σήμερα[επεξεργασία]

O Σμήγκολ πριν ακόμα ολοκληρωθεί η πλαστική για το νέο του πρόσωπο και πάρει την μορφή του George Bush Jr.

Ο Σμήγκολ πάρ' όλ' αυτά, πρόλαβε και πήγε στο νέο του βασίλειο (πριν ο Σάουρον καταλάβει τι έγινε) το 1492 μ.Χ. Και όνομασε το νέο του βασίλειο Αμερική. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Σμήγκολ αλλάζοντας κατά καιρούς ονόματα και πρόσωπα προσπαθεί με το Σάουρον να κατακτήσουν κάθε ελεύθερο λαό της γης με κύριο στόχο φυσικά την κατατρόποση των Ελ. Σήμερα ο Σμήγκολ κατοικεί στον Λευκό Οίκο και είναι γνωστός με το όνομα George Bush Jr. Να σημειωθεί πως κ ο Ερντογάν ειν Γκόλουμ

Είπαν για το Gollum[επεξεργασία]

"Αυτός ο ... μαϊδανός, με την μούρη του ποντικού!".

- Ευάγγελος Γιαννόπουλος