Γκοτζίλα

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Στρατός;

Το Γκοτζίλα δεν ειναι κάτι το συγκεκριμένο. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, αλλά στη φυσική του μορφή είναι κάτι το ακαθόριστο, κάτι σαν φάντασμα!
Ουδείς γνωρίζει πώς και πού δημιουργήθηκε...

“Είναι ο οίστρος, η αλογόμυγα, αυτός ο υπάλληλος!”

- Ο Βύρων Πολύδωρας για τον Γκοτζίλα

Παρακάτω αναλύονται οι διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει, καθώς και πρόσθετες πληροφορίες για την κάθε μορφή, αλλά και πώς δημιουργήθηκε...

Γκοτζίλα το Τέρας[επεξεργασία]

Γκοτζίλα το Τέρας
σκίτσο του τέρατος από τον σκηνοθέτη

Είναι ένα τεράστιο κακάσχημο τέρας που μοιάζει με δεινόσαυρο. Προήλθε από τη Γιαπωνία, όταν γυριζόταν η ομώνυμη ταινία. Ο σκηνοθέτης είχε Κόψιμο και είχε πάει στην τουαλέτα. Εκείνη την ώρα που έβγαινε το σκατό, έτυχε να περνά από το ίδιο σημείο και το Γκοτζίλα. Καθώς έπεφτε (το σκατό), παρέσυρε μαζί του και ένα πολύ μικρό τμήμα από το Γκοτζίλα.
Αυτό το "μείγμα" έγινε μετά από λίγο το γνωστό τέρας.
Από όταν γυρίστηκε η ταινία, το τέρας αυτό παραμένει ελεύθερο και τρομοκρατεί τα πάντα. Όχι, δεν σκοτώθηκε στην ταινία, όπως όλοι πιστεύουν. Aυτό που όλοι είδαν, ήταν ένα ομοίωμα του. Έχει μπει μέσα στη θάλασσα και κρύβεται, μέχρι να του πουν τα βριλ να βγει για να τα βοηθήσει στην τελική μάχη.

Στο μεταξύ προπονείται, βγαίνοντας πού και πού από τη θάλασσα, και αρχίζει να τρώει κτίρια και να ποδοπατά αυτοκίνητα.
Όταν βαρεθεί και χορτάσει, ξαναμπαίνει στη θάλασσα για να κρυφτεί.
Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το σκοτώσουν. Έχουν χρησιμοποιήσει, τανκς, κανόνια, πυραύλους, κβαντικούς πολλαπλασιαστές, πυρηνικά, αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε αποτέλεσμα. Τώρα πειραματίζονται με την προβολή μίας μπλέ οθόνης του θανάτου, σε κάποιο ψηλό κτίριο, ώστε να την δει το τέρας και να ψοφήσει.

Γκοτζίλα foundation[επεξεργασία]

το λογότυπο της μεγάλης κακιάς εταιρίας

Το Γκοτζίλα Foundation, ευρύτερα γνωστό ως Mozilla, ώστε να το ξεχωρίζομεν από το προαναφερθέν συμπαθές τέρας, ήταν αρχικά δημιούργημα του σατανικού πιγκουίνου. Η αρχική ονομασία του δεν είναι γνωστή. Τα προϊόντα του (βλέπε Firefox παρακάτω) χρησιμοποιήθηκαν για να ξυπνήσει τους Ελ, ώστε να μην μπορούν να τους ξεγελάσουν τα Βριλ όταν γίνει η τελική μάχη. Κάτι πήγε όμως στραβά, και το "mozilla, ή, γκοτζίλλα foundation" πέρασε στα χέρια των Βριλ. Πρόκειται πλέον για μία μεγάλη κακιά εταιρία η οποία συνεργάζεται με τη μικρομάλακη (και αυτή είναι επίσης δημιούργημα των Βριλ), και χρησιμοποιεί τα προϊόντα της σε συνδυασμό με το σούπερ όπλο, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής. Με τα προϊόντα της σκοπεύει να αποβλακώσει τους Ελ ώστε να μην λάβουν μέρος στην τελική μάχη, έτσι ώστε τα Βριλ να μπορέσουν να κατακτήσουν πολύ πιο εύκολα τον κόσμο. Το όνομα καθώς και το λογότυπο της εταιρίας δόθηκε από τα ίδια τα Βριλ, για να τιμήσουν τον μεγάλο τους μελλοντικό σύμμαχο, το "Γκοτζίλα το Τέρας".

Mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox[επεξεργασία]

αναλυτική αναφορά στο Πύρινη Αλώπηξ (firefox)
το λογότυπο του mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox

Το "mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox", είναι το κυριότερο προϊόν του "mozilla, ή, Γκοτζίλλα foundation". Αρχικά δημιουργήθηκε για τον σατανικό πιγκουίνο, ώστε όπως είπαμε και παραπάνω να ξυπνήσει τους Ελ, ώστε να ξεσκεπάσουν τα ύπουλα σχέδια των Βριλ για την κατάκτηση του κόσμου. Αυτό επιτεύχθηκε με τον συνδυασμό του "mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox", και του ίντερνετς. Επειδή όμως στην πορεία το "mozilla, ή, Γκοτζίλα foundation" έπεσε στα χέρια των Βριλ, η χρήση του "mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox", άλλαξε. Πλέον εξυπηρετεί ακριβώς τον αντίθετο σκοπό. Επιπλέον έχει εξοπλιστεί και με μπλέ οθόνη του θανάτου, λόγω της ενσωμάτωσής του στο Windows. Αυτός ο συνδυασμός "mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox"- ίντερνετς - μπλέ οθόνη του θανάτου, δημιουργεί τρομερά καταστροφικά αποτελέσματα. Μία παρενέργεια είναι η αυτόματη και ταχύτατη μετάλλαξη σε Βριλ, όσων Ελ το χρησιμοποιούν. Στο σήμα του "mozilla, ή, Γκοτζίλα firefox" έχει αντικατασταθεί το "Γκοτζίλα το Τέρας", με μία αλεπού. Το νόημα που βγαίνει από αυτό το σήμα, είναι ότι τα Βριλ αρχίζουν να μας περικυκλώνουν ύπουλα σαν την αλεπού για να πετύχουν τον στόχο τους.

Γκοτζίλα το κρέας[επεξεργασία]

κονσερβοποιημένο Γκοτζίλα
πεθαμένο (!) κρέας Γκοτζίλα

Το "Γκοτζίλα το κρέας" είναι άλλη μία μορφή που συναντάται το Γκοτζίλα. Είναι ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του στα ελληνικά στρατόπεδα. Εκεί συναντάται σε δύο υπομορφές. Η μία είναι το κονσερβοποιημένο Γκοτζίλα, αλλιώς γνωστό και ως ξηρά τροφή. Η άλλη είναι το ανεπεξέργαστο Γκοτζίλα, αλλιώς γνωστό και ως σφαχτά που χρονολογούνται από το 1940.

Η ονομασία προήλθε από το γεγονός, ότι το "Γκοτζίλα το Τέρας" κάποτε έφαγε κάτι αγελάδες. Οι αγελάδες όμως ήταν χαλασμένες(!), και του προκάλεσαν στομαχικές διαταραχές οπότε τις έβγαλε όπως ακριβώς ήταν πριν τις φάει. Οι αγελάδες αυτές έγιναν γνωστές ως "Γκοτζίλα το κρέας". Στη συνέχεια οι αγελάδες αυτές πλήθυναν και εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της εν λόγω τροφής που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα Ελληνικά στρατεύματα.


Γκοτζίλα Δημογέροντας[επεξεργασία]

Οι ελληνικές δυνάμεις του 1821

Η μορφή του Γκοτζίλα πριν, μετά, και κατά την διάρκεια της ντουρκοκρατίας.

Γόνος της 3ης μεγαλύτερης οικογένειας κοτζαμπάσηδων της Ρούμελης, -Πετρομπέηδες Μαυρομιχάληδες Γκοτζιλαίοι- έζησε για πολλά χρόνια ως τοπικός προύχοντας σε ένα κεφαλοχώρι στα σύνορα Αρκαδίας Μεσσηνίας από όπου ξεκίνησε το 1821 με τους κλέφτες του για να συμμετάσχει στην εθνικοαπελευθερωτική επαναστάση κατά των Τούρκων.

Στην πολιορκία της Τριπολιτσάς κατέστρεψε όλη την Τριπολιτσά σμπαραλιάζοντας και ισοπεδώνοντας ένα ένα τα Τουρκικά φρούρια και τζαμιά ενώ επίσης καταβρόχθισε γύρω στους 15.000 ντούρκους, όντας το κρυφό υπερόπλο των Ελλήνων στην μάχη για την ελευθερία.

Συμμετείχε και στη μάχη στα Δερβενάκια, όπου μαζί με τον Κολοκοτρώνη κατατρόπωσε τον Δράμαλη. Αφού τελείωσε η μάχη, το Γκοτζίλα Δημογέροντας έφαγε όλους τους ντούρκους στρατιώτες (και τον Δράμαλη). Δυστυχώς αργότερα πέρασε και αυτό στα χέρια των Βριλ.