Γιαούρτι

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μπακλαβάς πολίτικος


“Ο δρόμος του Νίντζα είναι γεμάτος δυσκολίες και γιαούρτι.”

- Το πλοκάμι του καρχαρία για το γιαούρτι.

Γενικά για το γιαούρτι[επεξεργασία]

Καταρχήν υπάρχουν 3 κατηγορίες Γιαουρτιών. Τα Ορθόδοξα, τα Εβραϊκά και τα Καθολικά.

  • Τα Ορθόδοξα είναι αυτά που ΕΧΟΥΝ πέτσα.
  • Τα Εβραϊκά είναι αυτά που δεν έχουν πέτσα (έχουν υποστεί περιτομή) αλλά έχουν προφυλακτικό (αυτό το πλαστικό κάλυμμα από πάνω)
  • Τα Καθολικά είναι αυτά που δεν έχουν ούτε πέτσα, ούτε προφυλακτικό.

Τα 3α είναι και τα πιο επικίνδυνα για τη διεξαγωγή επιθετικών ενεργειών αφού αφήνουν την επιφάνεια του γιαουρτιού ελεύθερη, και μπορεί να εκσφενδονιστεί και να διασκορπιστεί κατάλληλα.

-Ιστορική Διευκρίνιση : Το Γιαούρτωμα είναι μαγειρική συνταγή που προήλθε από τους Ιθαγενείς της Αφρικής το 1734 αφού κατά του γιαουρτώματος ενός προσώπου ακολουθεί και η φράση (κλισέ πλέον στις μέρες μας) "ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ ΡΕ"- Τελευταία αναβιώνει και πάλι αυτό το έθιμο με την εκφώνηση της φράσης "Μαζί το/τα φάγαμε"

Ειδικά για το γιαούρτι[επεξεργασία]

Από μηχανικής άποψης τα γιαούρτια χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, την 5% την 2% και την 0% (που πρακτικά δεν μπορεί να επιτευχθεί (εξηγούμε παρακάτω). Αυτός ο συντελεστής 5% ονομάζεται συντελεστής αντίστασης και είναι ίσος με την πυχτότητα του γιαουρτιού / την επιφάνειά του.

Όσο πιο μεγάλος, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση ασκεί η επιφάνεια του γιαουρτιού στην προσπάθεια να χώσουμε το κουτάλι μέσα.

Το 0% πρακτικά δεν επιτυγχάνεται γιατί το Απόλυτο 0% το αγγίζει πλέον το ΓΑΛΑ το οποίο δεν είναι γιαούρτι. Το "Αριάνι" πλησιάζει το απόλυτο 0 και είναι κοντά στο 0,2%.

Έχουν παρατηρηθεί ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ σε γιαούρτια που Όχι μόνο αντιστέκονται στην είσοδο του κουταλιού αλλά το απωθούνε πίσω (όπως είναι τα διάφορα γιαούρτια του ΛΙΝΤΛ με διάφορα δημητριακά, τα οποία -πρακτικά- δεν τρώγονται με τίποτα).

Σε αυτό δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την ΓΩΝΙΑ εισόδου του κουταλιού, η οποία είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Αυτός ο υπολογισμός είναι πολύ δύσκολος επειδή το κουτάλι, έχοντας ΚΥΡΤΟ σχήμα δημιουργεί διαφορετικές γωνίες σε διαφορικά διαστήματα της γιαούρτινης επιφάνειας dS.
Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν χρησιμοποιούσαμε ΣΠΑΤΟΥΛΑ, που είναι επίπεδη, αλλά λόγω του Συντελεστή Αντίστασης (θυμίζω: πυχτότητα/επιφάνεια) και της χαμηλής πυχτότητας (ΠΥΧ) του γιαουρτιού, το γιαούρτι θα κυλούσε πάλι μέσα στο κεσεδάκι. Θα κάναμε δηλαδή "μια τρύπα στο γιαούρτι".