Γερμανοτσεχοαυστροούγγρος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γερμανοτσεχοαυστροσλοβακοελληνοούγγρος (αποδίδοντας την ακριβώς) είναι μια έννοια πολύ παρεξηγημένη. Όλοι (εκτός απ' αυτούς που είναι Γερμανοτσεχοαυστροσλοβακοελληνοούγγροι...) νομίζουν ότι πρόκειται για έναν απλό χαρακτηρισμό καταγωγής αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρόκειται για μια συντομογραφία του εξής φαινομένου: Στα σύνορα της Τσέχικης δημοκρατίας με την Αυστρία κάποιος σαδιστής Έλληνας κάνοντας ένα άνοιγμα στην καριέρα του και φυσικά στο εισόδημα του άνοιξε ένα υποκατάστημα "Γερμανός". Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Δεν μπορούσε να προσλάβει υπαλλήλους από τα κράτη στα οποία ήταν χτισμένο πλέον το κατάστημα του λόγω διαφόρων νομοθετικών προβλημάτων και επίσης λόγω της αιώνιας αντιπαλότητας μεταξύ των κατοίκων των δύο αυτών χωρών. Έτσι αναγκάστηκε να προσλάβει υπαλλήλους από την πατρίδα του την Ελλάδα και φυσικά την Σλοβακία επειδή είναι γειτονική.

Ο ακριβής όρος λοιπόν είναι ακριβώς δύο: Πρώτον. Ο Γερμανοτσεχοαυστροελληνοούγκρος είναι χαρακτηριστικό του πελάτη που μπαίνει στο μαγαζί, σε αυτό τον εξυπηρετεί ένας Έλληνας και κατάγεται από την Ουγγαρία (ο πελάτης). Και δεύτερον. Ο Γερμανοτσεχοαυστροσλοβακοούγγρος είναι όταν συμβαίνουν τα παραπάνω αλλά αντί αυτός ο πελάτης να εξυπηρετηθεί από Έλληνα, εξυπηρετείται από υπάλληλο ο οποίος κατάγεται από την Σλοβακία.

O βοτανολόγος και μοναχός Γκέοργκ Μέντελ χαρακτηρίστηκε έτσι γιατί ενώ κατάγεται από την Ουγγαρία όταν είχε μπει σε αυτό το κατάστημα για να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο ήθελε να κάνει αναπάντητη στην επαφή Θεός για να τον πάρει εκείνος, κανένας δεν τον εξυπηρέτησε επειδή την συγκεκριμένη στιγμή υπήρχαν πολλοί Γερμανοτσεχοαυστροελληνοούγκροι και Γερμανοτσεχοαυστροσλοβακοούγγροι μέσα στο μαγαζί.