Γέρος της Δημοκρατίας

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Γέρος;
Ουπς! Μπας και εννοούσατε Yourovision;
Ο σεβάσμιος γέροντας...

Γέρος της Δημοκρατίας: Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος. Οι φήμες για το προσωνύμιο αυτό είναι πολλές, ωστόσο εδώ θα αποκαλυφθεί η μεγάλη αλήθεια.

Πρώτη ανυπόστατη φήμη είναι ότι λόγω της ηλικίας του, του βγήκε το όνομα. Αν είναι δυνατόν! Δεύτερη ανυπόστατη φήμη λέει ότι είναι επειδή διετέλεσε πολλές φορές πρωθυπουργός. Μα τι κάθεται και λέει ο κόσμος! Ως προς την αλήθεια, αυτή ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο απόψεις:

Η πρώτη λέει ότι είναι λόγια του Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος παίζει να ζήλεψε τον Χέμινγουεϊ για το "Γέρο και τη θάλασσα", ενώ η δεύτερη εξηγεί πως ο ίδιος ο Παπανδρέου επειδή από μικρός είχε παντού στο δωμάτιο του αφίσες του Κολοκοτρώνη και ήθελε όταν μεγαλώσει να του μοιάσει, έβγαλε ο ίδιος το παρατσούκλι παραφράζοντας το "Γέρος του Μοριά", έτσι για να σκάσουν οι αντίπαλοι του και να τους κάνει νιάνιανιάνια!

Ο Γέρος της Δημοκρατίας αν σήμερα ζούσε θα ήταν πολύ ευτυχισμένος που το Θείο βρέφος (Κώστας Λαλιώτης ή αλλιώς Μπομπ ο Μάστορας μετά την θητεία του στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων) ανέλαβε συντονιστής του Ιδρύματος του υιού του Ανδρέα. Σε συγκεντρώσεις του ο Γέρος, λόγω του μεγάλου πλήθους των παρευρισκόμενων, έλεγε χαρακτηριστικά : Αυτό δεν είναι συγκέντρωσις, αυτό είναι σεισμός, σεισμός με τον οποίον οι ετοιμόρροποι θα πέσουν. Και όπως το είπε έτσι και έγινε. Λίγες δεκαετίες μετά φάγανε τα μούτρα τους και ο Ανδρέας ο γιόκας του και ο χασισοπότης ο Γιωργάκης ο εγγονός του. Προσθήκη ὑπό μορφή ἐρωτήματος: Ποιό ἦταν τό ὂνομα τοῦ μπαμπᾶ του; Τό πραγματικό ὃμως ὂνομα; Επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι ήταν πολύ καλός στο ρουσφέτι. Όλους τους κοντοχωριανούς του τους έχωσε στο δημόσιο και έτσι τους έδωσε τα μέσα "δια να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι" όπως έλεγε και ο Σουρής. Την τέχνη του ρουσφετιού την δίδαξε και στον Ανδρέα και φυσικά το χάρισμα το κληρονόμησε και ο εγγονός Γιώργος που διόρισε όλους τους κηπουρούς και τις πατσουρογκόμενές του σε δημόσιες θέσεις.


Σύγχρονοι Δυνάστες της Ελλάδος