Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα (ή ευρέως γνωστή ως Καλή Κορέα από κομμουνιστές) είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Έχει ΑΕΠ λίγο μεγαλύτερο της Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο και της Κίνας. Είναι η μοναδική χώρα που έχει αυτάρκεια και δεν εισάγει τίποτα, ούτε εξάγει. Είναι απλώς η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζήσει κανείς αν επιθυμείτε μια ουτοπική ισότιμη κοινωνία απαλλαγμένη από την πείνα, την ανεργία, έγκλημα και την οικονομική ανισότητα. Όλοι παρακαλάνε να πάνε στη Βόρεια Κορέα αλλά δεν επιτρέπονται επισκέπτες. Λέγεται ότι άμα πάει κάποιος εκεί δεν μπορεί να φύγει. Ο ηγέτης του, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι τόσο καλοκάγαθος και ταπεινός ηγέτης που όλοι στη Βόρεια Κορέα τον επαινούν και τον αποκαλούν "Μάρσαλ" ή "Μεγάλο Ηγέτη", ο πατέρας του και ο προπάππους του ήταν εξίσου ευγενείς άνθρωποι, έτσι υπάρχουν μεγάλες τοιχογραφίες με τα πορτρέτα του σε όλη τη χώρα, και όλοι οι άνθρωποι που περνούν αμέσως υποκλίνονται μπροστά τους. Είναι κάτι σαν τον παράδεισο ή το Χοτέλ Καλιφόρνια. Κάνει σύνορα με την Κακή Κορέα.
Ονομασία[επεξεργασία]
Ο δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός της, αποφάσισε να ονομαστεί η χώρα Βόρεια Κορέα για να μην τη μπερδεύουν με τη Κεντρική Κορέα και τη Νότια Κορέα. Λέγεται μάλιστα ότι ήθελε να την ονομάσει Μακεδονία αλλά το απέφυγε μετά από έντονες αντιδράσεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Αμερικής.
Ιστορία[επεξεργασία]
Μια μέρα κάποιοι Κορεάτες εργαζόμενοι στη Daewoo μαζί με το χαρακτήρα του παιχνιδιού Τέκεν Χουαράνγκ αποφάσισαν ότι δεν περνάνε καλά. Έτσι έκαναν επανάσταση. Έδειραν το Μπάεκ Ντου Σαν και τον Τσα-Ντου-Ρι και πήγαν προς Βορρά. Τότε αγόρασαν και μερικά πυρηνικά και έφτιαξαν τη Βόρεια Κορέα. Μερικοί τους ακολούθησαν και μερικοί άλλοι έμεναν εκεί πέρα και έγιναν βορειοκορεάτες έτσι κι αλλιώς. Μετά από χρόνια τελείωσε την ΑΣΟΕΕ ο Κιμ-Γιονγκ-Ιλ και δεν έβρισκε δουλειά. Ήταν ηγέτης μιας αριστερής παράταξης στη Σχολή του αλλά δεν μπορούσε να πάρει εκλογές από τη ΔΑΠ. Τότε είδε μια αγγελία που του άλλαξε τη ζωή. "Ζητείται πολιτικός με γνώσεις οικονομικών για να κυβερνήσει νεοσύστατο κράτος στην Ασία. Αμοιβή συζητήσιμη". Τότε ο νεαρός Κιμ δεν έχασε την ευκαιρία και πήγε στη Βόρεια Κορέα. Το βιογραφικό του εντυπωσίασε τους ιθύνοντες της επανάστασης που του έδωσαν την εξουσία χωρίς εκλογές και την κρατάει έκτοτε. Λέγεται ότι πιο πριν υπήρχαν και δεξιοί στη Βόρεια Κορέα αλλά ο Κιμ τους έστειλε για διακοπές στην πανέμορφη κορεατική επαρχία. Παράλληλα επιδόθηκαν σε δραστηριότητες άθλησης και φιλανθρωπίες. Έτσι βρήκαν άλλες ασχολίες και δεν προκάλεσαν ποτέ σε εκλογές τον Κιμ. Έτσι κι αλλιώς θα έχαναν.
Σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο[επεξεργασία]
Όπως είπαμε η Βόρεια Κορέα είναι μία υπερδύναμη. Έχει μόνιμη θέση στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, πυρηνικά, τους 12 ninja μαθητές του Τσακ Νόρις και τον Κιμ Γιονγκ Ιλ. Λέγεται ότι ο Κιμ ήθελε να παραδόσει την εξουσία στον Τσακ Νόρις αλλά ο Τσακ αρνήθηκε ευγενικά γιατί είχε ένα γύρισμα εκείνη τη μέρα. Έκτοτε ο Κιμ του θύμωσε και δεν το ξανασυζητήσανε. Το 2005 η Βόρεια Κορέα είχε φτάσει κοντά στην παγκόσμια κυριαρχία αλλά η Team America επιτέθηκε στη χώρα μειώνοντας κάπως τη δύναμη της. Χειρότερος εχθρός της είναι η Νότια Κορέα. Η έχθρα ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο αφού στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 1954 η Νότια Κορέα έχασε από την Κεντρική Κορέα και έτσι άφησε εκτός τη Βόρεια. Οι βορειοκορεάτες ποτέ δεν το ξεπέρασαν αυτό και απείλησαν τους γείτονες μέχρι και με πυρηνικά. Το 2010 η FIFA αναγνώρισε την πλάνη και έδωσε στη Βόρεια Κορέα wild card για το Μουντιάλ. Εκεί η ομάδα εντυπωσίασε αφού ήρθε 2-2 με την Ελλάδα. Όμως ένα μπέρδεμα στο παιχνίδι με την Πορτογαλία στοίχισε στην ομάδα την πρόκριση. Οι παίκτες νόμισαν ότι ήταν φιλικό και έπαιξαν στο στοίχημα την Πορτογαλία που έδινε 3,00 απόδοση για να κερδίσει. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν 7-1. Μετά οι παίκτες είδαν σε μία εφημερίδα ότι το ματς ήταν επίσημο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλουν 1 δις ευρώ από στοιχήματα οι οικογένειες των παικτών που το ξέρανε. 3 δις είχε παίξει και ο ίδιος ο Κιμ βγάζοντας 9. Όταν ρωτήθηκε εάν η ήττα πρόκειται για εθνική ξεφτίλα είπε : "Ας τους Πορτογάλους τα κορόιδα να χαίρονται".
Οικονομία[επεξεργασία]
Η οικονομία της χώρας είναι άκρως καπιταλιστική. Μέχρι και ο αέρας που οι κάτοικοι της αναπνέουν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Οι βορειοκορεάτες πληρώνουν μαζί με το ρεύμα και περίπου 45 ευρώ για "αέρα". Υπάρχει όμως φοβερή ανάπτυξη και δεν χρειάζεται τίποτα να έρθει από το εξωτερικό. Οι κροίσοι σε όλο το κόσμο αγοράζουν λαθραία βορειοκορεάτικα προϊόντα που φημίζονται για την απαράμιλλη ποιότητα τους. Οι σπουδές στη Βόρεια Κορέα ανοίγουν τις πόρτες για όλες τις δουλειές του κόσμου. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς δέχονται ελάχιστους ξένους φοιτητές.Απο την Βόρειο Κορέα προέρχονται και τα πολύ διαφημιζόμενα χαρτιά υγείας Σι-Παν-Σκου. .
Ασιατικά | Αζερμπαϊτζάν · Βόρεια Κορέα · Ευρωπαϊκή Ένωση · Θιβέτ · Ιαπωνία · Ιράκ · Ισραήλ · Κίνα · Μόρντορ · Μυανμάρ · Αυγανιστάν | |
Εκτός Ευρώπης | Αυστραλία · Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι · ΗΠΑ · Καναδάς · Ουρουγουάη · Φίτζι | |
Υπερατλαντικά | Αβυθηνία · Ατλαντίδα · Αυνανιστάν · Τιουτιστάν · Σκουπιδοχώρα · Τζατζικιστάν · Χώρα του Ποτέ | |
Βασίλεια | Βασίλειο της Ζέλντα · Βασίλειο των μανιταριών · Πριγκιπάτο της Ανεξάρτητης Μακεδονίας των Ελλήνων |