Αντάρτικο Πόλης

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το αντάρτικο πόλης είναι μια ιδεολογία ορισμένων ατόμων που ζούνε σε αστικό περιβάλλον (λόγου χάρη Εξάρχεια, Τουμπάι, Ζωνιανά), και σε γενικές γραμμές προσπαθούν να ανατρέψουν την επικρατούσα αρχή.

Οργάνωση και Λειτουργία[επεξεργασία]

Συνήθως εκείνοι που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την θεωρία και ιδεολογία του αντάρτικου πόλης, οργανώνονται σε πυρήνες (βλέπε και Λίνουξ) και μαζεύουν όπλα και σφαίρες (φήμες αναφέρουν οτι έχουν σχέσεις και με τους Μαυροπουκαμισάδες). Οι αντάρτες που αυτοαποκαλούνται Συντρόφια, Συναγωνιστές, Κομάντο, Καταδρόμια, Βομβιστές και άλλες λοιπές μπούρδες, είναι άρτια εκπαιδευμένοι τρομοκράτες (πίνουν φραπέ και τρώνε μπουγάτσα δηλαδή). Ικανότατοι χειριστές όπλων και εκρηκτικών υλών. Χαρακτηρηστικό παράδειγμα είναι ο Σάββας Ξηρός που μετα απο 3.500 χρόνια δράσης στην Ε.Ο. 17 Νοέμβρη πήρε μια μούφα βόμβα από ένα συντρόφι η οποία του έσκασε στα χέρια και έγινε το έλα να δεις.

Συνήθως στο αντάρτικο πόλης υπάρχει ένας ιδεολόγος/ιδεαλιστής/ονειροπώλης που κινεί τα νήματα (βλ. Ερνέστο Τσε Γκεβάρα) και από κάτω ακριβώς υπάρχουν οι καμικάζι που κουβαλάνε τα όπλα και τα πυρομαχικά. Ο ιδεολόγος συνήθως αναλαμβάνει και την σύνταξη προκηρύξεων που αργότερα στέλνονται στις εφημερίδες. Επίσης έχει και τον ρόλο της τηλεφωνήτριας και παίρνει τηλέφωνα για να προειδοποιήσει για κάποιο χτύπημα και να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Παλιότερα, όταν δεν υπήρχαν τηλέφωνα, στέλνανε ταχυδρομικά περιστέρια ενώ επίσης υπάρχει και τοιχογραφία σε μια σπηλιά - γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης που ασπάστηκε το αντάρτικο πόλης περί το 600μ.Χ. στο Γιουκατάν, όπου ο Αρχηγός της οργάνωσης Φράξια της 21ής Δεκεμβρίου 2012 έστελνε τις προκηρύξεις με σήματα καπνού στην εφημερίδα του κράτους των Μάγια.

Τα συντρόφια, οι από κάτω δηλαδή από τον εκάστοτε τρισμέγιστο ιδεολόγο αρχηγό, είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των επιθέσεων κατά των κρατικών στόχων για να τρομοκρατήσουν και να απαιτήσουν με ένοπλο αγώνα αυτά που θέλουν. Δεν μιλάνε στα τηλέφωνα, δεν εμπιστεύονται κανένα, είναι μαστόρια στην καταστκευή Σι Φορ και ωρολογιακών βομβών. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν εκσυγχρονιστεί και φτιάχνουν και τηλεχειριζόμενες βόμβες κλέβοντας το χειριστήριο από το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι του Γεωργίου Βους με αποτέλεσμα εκείνος να δημιουργήσει την δική του αντάρτικη οργάνωση για να πατάξει διεθνώς κάθε μορφή τρομοκρατίας.