Όμηρος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

“Ποιοι τον απήγαγαν;”

- $n00b¥ για τον Όμηρο


Ο Όμηρος είναι φημισμένος Eλληνίκιος δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, ποιητής και πεζογράφος. Έκανε θελήματα στην αυλή του Αγαμέμνονα και παράλληλα σπούδασε δημοσιογραφία κοντά στον Όμη, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Μετά την ανακάλυψη της μαρμαρογραφίας, έβγαλε τοπική εφημερίδα στις Μυκήνες σε λίγες πλάκες στην αρχή και κατόπιν σε περισσότερες.

Αναγκάστηκε να κλείσει την εφημερίδα του, όταν ισοπεδώθηκε το βουνό του παππού του, και έπιασε δουλειά στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας "Αι Αγγελίαι", Ολυμπιακών συμφερόντων. Είτε γιατί του άρεσε η περιπέτεια είτε γιατί διαφώνησε με τον αρχισυντάκτη του, βρέθηκε στην Τροία σαν πολεμικός ανταποκριτής, όπου πήρε την περίφημη αποκλειστική συνέντευξη από τον Αχιλλέα.

Στον ελεύθερο χρόνο του έγραφε στιχάκια για ερωτευμένους, όμως γρήγορα αναγνωρίστηκε το ταλέντο του σαν ποιητής, όταν κέρδισε τον Ησίοδο στην πάλη. Έγραψε την Ηλιάδα ή κατ' άλλους Χιλιάδα, ένα επικό ποίημα σε μάρμαρο και την Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου σε γρανίτη. Τα δύο αυτά έργα είναι μαζί γνωστά ως Ομηρικά Έπη.

Σύμφωνα με μερικούς σύγχρονους μελετητές ήταν Φοίνικας και κατ' άλλους Μπανάνας. Οι περισσότεροι πάντως τον θεωρούν Έλληνα. Υπόγραφε πολλά τα έργα του σαν Όμης και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην κατανόηση του τί έγραψε αυτός και τί ο δάσκαλός του. Μερικοί θεωρούν ότι είναι δικά του και μερικά έργα με την υπογραφή Σήμος, άλλοι πιστεύουν ότι είναι του Σιμωνίδη.

Σήμερα, ο Όμηρος ζει και βασιλεύει. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του ομωνύμου ΙΕΚ και γνώστος σκηνοθέτης των παρατράγουδων με το προσωνύμιο Ευστρατιάδης γιατί βάζει τις στρατιές των γελοίων που καταφτάνουν τα Σαββατοκύριακα σε τάξη και φτιάχνει έναν καλό στρατό άρα Ευστρατιάδης... δεαρ γιου γκο.